Bok

Fra Efaktor Wiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Sammendrag

Bokmodulen lager en boklignende ressurs hvor innholdsfortegnelsen og navigasjonsknapper genereres automatisk når nye sider legges til. Modulen støtter all slags mediebruk og er velegnet der hvor en har noe å fortelle, dokumentere eller presentere. Brukeren får ingen spørsmål, dette legges i stedet inn i kursmenyen som en egen Quiz etter boken, hvis en har behov for dette. Boken kan skrives ut.

Bokmodulen fungerer som en rekke med sider som er knyttet sammen med automtiske lenker til neste og forrige side, samt en automatisk innholdsfortegnelse. I motsetning til en vanlig bok, så er hver side et eget kapittel eller underkapittel. Forskjellen på et kapittel og et underkapittel er hvordan de vises i innholdsfortegnelsen og hvordan den automatiske sidetittelen vises.

Innstillinger

De fleste innstillingene er ganske selvforklarende. Beskrivelsesfeltet er ikke nødvedig å fylle ut siden ingen vanlige brukere får se hva som står der, med mindre det krysses av for at det skal vises på forsiden.

  • Sideformatering: Her bestemmes det hvordan kapitlene og underkapitlene skal vises i innholdsfortegnelsen og hvordan sidetitler vises om du ikke krysser av for egendefinerte titler.
  • Egendefinerte titler: Dersom du ikke krysser av her vil sidenavnet vises både i innholdsfortegnelsen og øverst på hver side. Dersom du krysser av vil sidenavnet kun vises i innholdsfortegnelsen og du må selv lage sidetittel og formattere denne i innholdsfeltet.

Redigering

Redigering av bokmodulen gjøres på en litt annen måte enn i de fleste andre moduler. For å redigere må du nemlig være inne i bokmodulen, slå på redigering og så bruke ikonene som nå vises i innholdsfortegnelsen. Det er egen ikoner for omplassering (piler som går opp og ned), sletting (kryss), redigering (tannhjul) og opprettelse (rødt plusstegn). Det er ingen knapp øverst til høyre for å slå på redigering, så du kan enten gjøre det på kurssiden før du går inn i bokmodulen eller du kan gå til Administrasjon > Bokadministrasjon > Slå på redigering.

Bruk

Bokmodulen egner seg godt som oppslagsverk eller et sted med ekstra utfyllende informasjon for de som er interessert i det på grunn av den automatiske innholdsfortegnelsen. Den egner seg også godt der du ønsker å vise en video sammen med litt tekst.

Relaterte sider

Sidemodulen

Leksjon

[[Moodle|Dokumentasjonssiden for Moodle]|