DIFI - Lage kursmal

Fra Efaktor Wiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Sammendrag

En kursmal er ikke noe annet enn et helt vanlig kurs. Det som gjør det til en mal er at det enten er plassert i portalens kursmalkategori eller en lokal kursmalkategori.

Hva bør være med i en kursmal

Årsaken til at man setter opp kursmaler er at man skal slippe å sette opp alle innstillingene på nytt hver gang man oppretter et kurs. Derfor bør alle innstillinger som skal være like i alle kurs settes opp i kursmalen. I fritekstfeltene bør man skrive instruksjoner for hva som skal stå i feltet.

Aktiviteter og ressurser

Det kan være lurt å legge til noen aktiviteter og ressurser i en kursmal. Disse aktivitene og ressursene bør da settes opp med korrekte innstillinger, men uten innhold. Dette vil da gjøre det enkelt å legge til slike aktiviteter i et kurs opprettet fra malen. F.eks. vil dette være praktisk for quizer og leksjoner i nettkurs siden disse aktivitetene har mange innstillinger.

For klasseromskurs kan det være greit å sette opp f.eks. en filressurs og en URL slik at disse er satt opp med korrekte visningsinnsstillinger. Da kan kursoppretteren bare bytte ut filen eller URLen når et nytt kurs opprettes fra malen. Dersom det er behov for flere filer eller URLer i kurset kan kursoppretteren bare duplisere ressursene med korrekte innstillinger.