Fil

Fra Efaktor Wiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Filverktøyet brukes for å publisere en fil (alle formater) i kurset. Støtter også at en laster opp en hel filstruktur (f.eks. et webområde) og angir en hovedfil (f.eks. index.html), noe som åpner for at en legger inn en komplett web basert visning som er produsert i f.eks. Dreamweaver eller andre webverktøy.

De fleste steder kan du dra og slippe filer du ønsker å laste opp rett inn på websiden. De to øverste ikonene til venstre lar deg bruke Moodle filbehandler for å finne eksisterende filer på systemet og å organisere filene dine i mapper. Du kan f.eks. laste opp en hel mappestruktur (f.eks. html5 web) hvor alle bilder, tilleggsfiler osv. ligger i undermapper og det er en index.html som angis som hovedfil. Da vil Moodle vise ressursene som en innebygget web rett i kurset.

Fil.jpg

Laster du opp en Zip-fil med en hel mengde filer kan de pakkes ut i Moodle etterpå. En funksjon som sparer mye tid.

”Dra og slipp” er avhengig av at nettleseren ikke er for gammel. Det er mulig å aktivere et filter som overvåker hvilke filtyper som lastes opp. Er de på ”Ikke tillatt”-lista, vil de bli utelatt og brukeren får en melding om dette.