Innlevering

Fra Efaktor Wiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Sammendrag

Massenedlasting av innleveringsfiler

Dette er en metode for kommentering og karaktersetting av innleveringer der du laster ned alle innleveringer i en zip-fil, åpner dokumentene og skriver inn kommentarer i de og så laster opp alle filene. Så lenge du har brukt samme filnavn på filene du laster opp, som det var på de da de ble lastet ned vil filene automatisk bli fordelt på de riktige kursdeltakerne.

 1. Pass på at det er krysset av for "Tilbakemeldingsfiler" i innstillingene for innleveringen
 2. Åpne innleveringen og trykk på "Vis/sett karakter på alle innleveringer"
 3. Velg "Last ned alle innsendinger" fra nedtrekksmenyen "Handling for karaktersetting" som vises helt øverst på siden.
 4. Åpne og pakk ut zip-filen med alle innleveringene, skriv kommentarer i hver av innleveringene og lagre de på nytt med samme navn (gjerne i en ny mappe)
 5. Komprimer (zip) mappen med alle innleveringene med kommentarer
 6. Velg "Last opp flere tilbakemeldingsfiler i en zip-fil" fra nedtrekksmenyen "Handling for karaktersetting"

Bruk av innlevering til oppmøteregistring

Bruk standinnstillingene, men fjern markeringene for "Fil" og "Online tekst" som fins under punktet "Innleveringstyper". I tillegg bør du bruke en karakterskala som har to valg, f.eks. "Tilstede" og "Ikke tilstede". Du velger karakterskala under punktet "Karakter". For å lage en ny karakterskala se guide for det her: Lage ny karakterskala.

Gruppeinnleveringer

For at gruppeinnleveringer skal fungere på en god og ryddig måte er det viktig at man oppretter gruppene med formålet om å benytte de i innleveringen. Det bør derfor ikke benyttes gruppeinnleveringer i kurs som allerede bruker grupper, og man ikke skal bruke de samme gruppene i innleveringen.

Noen viktige ting å være klar over:

 • Dersom du velger "Ja" i innstillingen "Gjør karakterer og tilbakemeldinger gjeldende for hele gruppen", vil alle som er med i samme gruppe som innlevereren få samme karakter og tilbakemelding. Dette gjelder for alle grupper som innlevereren er medlem av.
 • Dersom et gruppemedlem bytter grupper, så mister gruppemedlemmet det som er levert inn i den gruppen han var medlem av. Dette gjelder også om det var det aktuelle gruppemedlemmet som leverte inn oppgaven.
  • Dersom gruppemedlemmet bytter tilbake til gruppen vil innleveringen komme tilbake.
 • Dersom en legger til et nytt medlem i en gruppe som allerede har levert, vil ikke det nye medlemmet få opp det som er levert inn.