Københavns Sprogcenter

Fra Efaktor Wiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Sammendrag

Københavns Sprogcenter (KBH) har to portaler hos eFaktor, en til LAB og en annen til LIVE. De benytter LUDUS og er avhengige av en tett og god integrasjon mot dette studieadministrative verktøyet. LUDUS er utbredt i utdanningssektoren i Danmark.


LAB

Denne installasjonen er satt opp på http://kbh.kursportal.net Den er ikke åpen for vanlig pålogging og brukes KUN til utvikling, testing av ny funksjonalitet, kvalitetssjekk før oppgraderinger på LIVE osv.


LIVE

Dette er produksjonsmiljøet til KBH. Her er det tusenvis av studenter og mye aktivitet hver dag 24/7/365. Dette er et driftsmiljø som skal ha svært lite nedetid for vedlikehold/oppgraderinger.

https://kbh-sprogcenteronline.dk

Denne adressen er i bruk i dag og vil bli pekt om til ny server straks det er tid for å bytte.LUDUS

Dette studieadministrative systemet leveres av CSC i Århus, Danmark. http://www.csc.com/sundhed/offerings/82441/82605-studieadministration De har fra før en IMS Enterprise integrasjon mot Fronter, som ser ut til å være eneste ferdige integrasjonstilbud. Vi ønsker derfor å lage en bedre integrasjon mot Moodle som fungerer i sanntid via webservices.

Københavns Sprogcenter - LUDUS integrasjon

Siden LUDUS ikke har innstillinger for å kun eksportere overordnede grupper, har vi laget en plugin i Moodle som kan samle cohorts etter de regler en måtte ha behov for. Lenken under viser hvordan dette fungerer:

Cohort groupings

Nytt responsivt design

Et nytt responsivt design til KBH skal utvikles. Kravene til dette og hvordan det blir seende ut dokumenteres her.

Disse nettleserne og plattformene skal støttes:

  • Internet Explorer 10-11
  • Chrome i oppdatert versjon
  • (Mac/PC)Firefox i oppdatert versjon
  • (Mac/PC)Safari i oppdatert versjon
  • (Mac/iPad/iPhone)
  • Chrome for Android (nettbrett)

Responsivt design for Københavns SprogcenterNye funksjoner

Her beskriver vi nye funksjoner som en gjerne vil ha med.


Integrasjon mot Office 365

Microsoft har vært så vennlige å lage en integrasjon klar til bruk: http://blogs.msdn.com/b/education/archive/2014/02/20/integrating-moodle-and-office-365-for-education.aspx

Vi skal finde en bedre ressource. Integrationen som beskrevet i bloggen mod 365 og onedrive business fungerer ikke og der er mange spørgsmål på den australske microsoft blog, der ikke besvares Claes

Integrasjon med Dropbox eller Google Drive

Dette er standard i Moodle.


Integrasjon mot Lifesize

Dette er webkonferanse levert av http://www.lifesize.com Ikke endelig avklart om det blir denne løsningen, men de er i forhandlinger med leverandøren.


Søk på brukernavn

En blokk kun tilgjengelig for administratorer som lar en søke opp brukere basert på brukernavn.

Sjekk om denne kan brukes som den er eller må modifiseres: https://moodle.org/plugins/view.php?plugin=block_quickfindlist

Kursus filter blokk

København Sprogcenter har fra eFaktor fått utviklet en spesiell kurspresentasjonsblokk som brukes på "Min startside".

Kurspresentasjonsblokk med semesterinndeling

Grafisk visning av påmeldte hold

En ønsker seg en holdvisning som viser grafiske bilder for hvert kurs på brukerens Min startside. (https://kurs.idrett.no) Når en klikker på kursnavn føres en til kursene. Bildene legges til i kursets innstillinger.


2014-10-28 13-25-18.jpg


Grafisk visning av tilkoblede kurs i læringsforløp

En egen blokk som viser tilkoblede kurs via kurs meta-lenke. Denne skal plasseres i hovedfeltet på kurssiden. Dette er en ny blokk som skal vise hold på samme måte som på Min startside eller i hold-kategoriene. Den skal se ut som over, men KUN vise" related courses".