MWP - Brukeradministrasjon

Fra Efaktor Wiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Sammendrag

Pga tenantstrukturen på Moodle Workplace og rapportmulighetene man får via stillingstildelinger kan brukeradministrasjonen på Moodle Workplace være litt mer komplisert enn i vanlig Moodle. Dette er da naturlig siden det både er flere nivåer og flere roller å tildele.

Tenantadministratorer

Tenantadministratorer tildeles via brukeroversikten på tenantnivå. Klikk på tannhjulet bak brukerens navn og kryss av for "Tenantadministrator" om du ønsker å tildele en bruker denne rollen. Det er bare portaladministratorer som kan tildele tenantadministratorer.

Som tenantadministrator blir du også automatisk organisasjonssuperbruker (tenantsuperbruker). Det er ikke mulig å tildele organisasjonssuperbrukere manuelt. Det er altså bare tenantadministratorer som får denne rollen.

Tenantadministratorer kan opprette nye brukere og som standard tildele de workplacespesifikke rollene, samt kursprodusentrollen på kategorinivå. Det kan være aktuelt å endre på innstillingene slik at organisasjonssuperbrukere kan tildele superbrukerrollen også. Da vil denne kunne tildeles på kategorinivå og brukere med denne rollen kan da administrere alle kurs for organisasjonen.

Workplacespesifikke roller

Alle disse rollene gir tilganger på tenantnivå.

  • Certification manager - Gir tilgang til å opprette og administrere sertifiseringer, samt legge til brukere i de
  • Dynamic rules manager - Gir tilgang til å opprette og administrere dynamiske regler
  • Organisation structure manager - Gir tilgang til å opprette og administrere org-struktur, jobbroller og stillingstildelinger
  • Program manager - Gir tilgang til å opprette og administrere program, samt legge til brukere i de
  • Report builder manager - Gir tilgang til å opprette og administrere rapportgeneratoren

Om en bruker skal ha muligheten til å administrere alle kurs på tenantnivå, men ikke kunne administrere brukere må denne brukeren få superbrukerrollen på kategorinivå. Som standard er det bare portaladministrator som kan tildele denne rollen, men tenantadministratorrollen kan tilpasses slik at de også kan tildele superbrukerrollen.

Opprette brukere

Nye brukere som registrerer seg selv vil bli plassert i standardtenanten på portalen. For å flytte disse til en annen tenant må portaladministratoren eller tenantadministratoren for standard tenanten flytte brukerne til riktig tenant.

Tenantadministratorer kan opprette nye brukere ved å velge "Brukere" i vaffelmenyen og deretter klikke på +-knappen for å legge til nye brukere. For å legge til en bruker må man fylle ut feltene for brukernavn, fornavn, etternavn og epostadresse. I tillegg må man også enten fylle ut passordfeltet eller krysse av for å sende innloggingsinformasjon på epost. Vi anbefaler at man bruker epostadressen som brukernavn siden det sørger for at brukernavnet er unikt og gjør det enklere for brukeren å huske brukernavnet sitt.

Flytte brukere til annen tenant

Som tenantadministrator kan du flytte brukere fra din tenant til en annen. Dette gjør du ved å velge brukere i vaffelmenyen. Deretter må du markere de brukerne du skal flytte og til slutt må du velge tenanten de skal flyttes til fra nedtrekksmenyen nederst på siden.