Min startside

Fra Efaktor Wiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Sammendrag

Min startside er en av to sider (den andre er Portalens forside) brukerne kan få se når de logger inn på portalen. På denne siden er det vanlige å vise hvilke kurs brukeren er meldt inn i.

Redigere Min startside

Det er mulig å redigere Min startside på to forskjellige måter. Du kan enten gjøre dette ved å slå på redigering når du er på startsiden, eller så kan du gå til Administrasjon > Visning > Standard Min startside. Dersom du slår på redigering når du er inne på "Min startside", er det bare din egen startside som blir redigert. Det anbefales derfor at redigeringsmuligheten på Min startside fjernes for alle brukere. Du bør derfor kun gjøre endringer når du er inne på "Standard Min startside". For å være helt sikker på at du er inne på riktig sted, skal URLen ende på my/indexsys når du er inne på "Standard Min startside". Den ender bare på my/ når du er inne på din egen startside.

Innhold på Min startside

Innholdet på Min startside er blokker. Dersom du ønsker å vise frem vanlig tekst med bilde så gjøres dette ved å legge til en HTML-blokk. Andre blokker det er vanlig å bruke på Min startside:

  • Brukere på nett
  • Kalender
  • Innlogget bruker
  • Mine kurs (Kursoversiktsblokken)

I tillegg vil også Navigasjon- og Administrasjonsblokken vises på Min startside.

Kursoversiktsblokken

I versjon 3.3 har kursoversiktblokken fått en skikkelig overhaling med to ulike visningsmoduser, tidsvisning og kursvisning. I tidsvisningen vises alle aktiviteter som skal fullføres eller skulle vært fullført fordelt på 3 kategorier, forefalte, neste 7 dager og neste 30 dager. For at en aktivitet skal vises her må den ha blitt satt opp med et avslutningstidspunkt og aktivitetsfullføring, mens ressurser må settes opp med aktivitetsfullføring og en "Forventet fullførtdato".

I kursvisningen er dine kurs fordelt i 3 ulike kategorier, aktive, fremtidige og avsluttede. Avsluttede kurs inneholder fullførte kurs og kurs med passert sluttdaot. For fremtidige er det innstillingen "Kursets startdato" som er aktuell. I tillegg vises kurs med en fullførtmarkør som viser andelen av fullførte aktiviteter i kurset. Om f.eks. 2 av 5 aktiviteter er fullført vil den vise at 40% er fullført. Dette gjelder uansett om disse aktivitetene er en del av kursfullføringskravene. Et er dog et lite unntak og der om kursfullføringskravene er oppfylt så vil kurset vises som 100% selv om enkelte aktiveter ikke er fullført. I tillegg til fullførtvisningen så vises også aktiviteter som må fullføres snart i denne visninen også.