Navigasjons- og Administrasjonsblokkene

Fra Efaktor Wiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Disse to blokkene er de viktigste blokkene i Moodle. Hvis de skjules, må brukerne dine få andre alternativer for å kunne bruke læringsplattformen.

Navigasjonsblokken

På bildet ser du et eksempel på hvordan navigasjonsblokken er bygd opp. Det er mulig å tilpasse den ved å gå til Administrasjon > Portalen > Visning > Navigering. Som standard vil blokken ha har fire hovedpunkter: "Min startside", "Portalsider", "Min profil" og "Mine kurs".

Under «Mine kurs» finner du alle kursene du er tilknyttet på portalen, samt kursenes menyelementer. Dette gjør at du kan navigere deg fritt frem og tilbake mellom ulike deler av kursene du er påmeldt, hvor enn du befinner deg på portalen. På bildet er Mine kurs utvidet og viser de tre kursene brukeren har tilgang til. Menyen til kurset «Innholdproduksjon» er utvidet, og man kan klikke seg inn på de forskjellige ressursene og aktivitetene som ligger i kurset via Navigasjonsblokken.

Administrasjonsblokken

Denne blokken er nøkkelen til å gjøre endringer i kurset eller aktiviteten der du befinner deg, eller på kursportalen som helhet. Vanligvis vil den befinne seg rett under navigasjonsblokken. Også den er der uansett om du er på forsiden til portalen, inne på kurssiden eller inne i en ressurs eller aktivitet i et kurs. Hva som vises i Administrasjonsblokken vil være avhengig av hvor du befinner deg og hvilke rettigheter du har. Dersom du er en vanlig bruker uten spesielle rettigheter vil du vanligvis kunne se og endre på profilinnstillingene, samt se på aktivitetsloggene og karakterene dine når du er inne på en kursside.

En administrator/superbruker vil i tillegg til dette alltid se menyen "Portalen" i administrasjonsblokken. Her gjøres endringer som vil være gjeldende for hele portalen, og du bør derfor vite hva du gjør når du endrer på noe der.

Inne i et kurs vil også menyen "Kursadministrasjon" vises i administrasjonsblokken, og inne i en aktivitet vil det også vises en administrasjonselement for aktiviteten, f.eks. "Leksjonsadministrasjon" om du er inne i en leksjon. Fra disse menyene kan du gjøre endringer på kurs/aktivitetsinnstillingene.

Relaterte sider

Dokumentasjonssiden for Moodle