Resertifisering i kompetansestyring

Fra Efaktor Wiki

Sammendrag

For at brukerne skal få muligheten til å bli resertifisert på portaler som bruker L4 eller L5 Kompetansestyring, må det legges til en aktivitet i kurset som sletter fullførtsporingen for enkelte aktiviteter. Etter at aktivitetens fullførtsporing er slettet, må aktivitetene gjennomføres på nytt med godkjent resultat for å bli sertifisert.

Oppsett

  1. Sett kurset i redigeringsmodus
  2. Legg til ressursen "Resertifisering". Det er først og fremst tilgjengelighetrestriksjoner som er nyttig å sette opp i innstillingene og trykk på "Lagre og vis" når du er ferdig med innstillingene. Se mer om oppsett av tilgjengelighetsrestriksjoner her.
  3. Trykk på knappen "Innstillinger for tilbakestilling
  4. Marker aktiviteter som skal tilbakestilles fra boksen til høyre, og trykk på "Legg til" og så på "Lagre endringer"

Brukeropplevelsen

Når bruker skal resertifisere seg vil han se en lenke i kurset der det står: "Klargjør for resertifisering". Når han trykker der vil han få opp en forklarende tekst og to knapper, en for å bekrefte sletting av fullførtsporing og for å avbryte. Etter at brukeren har bekreftet slettingen av fullførtsporing blir han sendt tilbake til kurssiden, og nå vil hakene mangle på de aktivitene som skal gjennomføres på nytt.

2016-04-20 19-32-13.png

Resette bestemte brukere

Dette er en ny funksjon som er utviklet for NAKOS.

Denne funksjonen lar deg velge et utvalg av kursets deltakere som skal få tilbakestilt fullføringsstatusen sin for aktiviteter i kurset. For å gjøre et utvalg med brukere så åpner du resertifiseringsaktiviteten og klikker på knappen "Reset activities users"/"Tilbakestill deltakere". Deretter markerer du deltakerne som skal tilbakestilles fra boksen til høyre, klikker på "Legg til"-knappen og til slutt på "Tilbakestill"-knappen. Disse deltakerne vil nå ha fått tilbakestilt de aktivitetene på samme måte som om de hadde gjort det selv.


Tilbakestille brukere.png