Standard kursformater

Fra Efaktor Wiki
Hopp til navigering Hopp til søk

På en standardinnstallasjon vil det vanligvis være 4 ulike kursformater å velge mellom:

  • Emneformat
  • Ukeformat
  • Sosialt format
  • SCORM-format

Emneformat

Her vil kurset være oppdelt i emnefelt som vises nedover på kurssiden. Som standard er overskriften i emnefeltene på formene "Emne 1", "Emne 2" osv. Emneformatet er det mest brukte av standardformatene og passer til de fleste typer kurs.

Slette emnefelt

Ukeformat

Her vil kurset være oppdelt i ukefelt som vises nedover på kurssiden. Standardoverskriften i disse feltene er den uka feltet er ment for, f.eks. "7. juli - 13. juli". Dersom du ønsker et annet tidsintervall som overskrift, må den skrives inn manuelt. Den eneste forskjellen på ukeformat og emneformat er disse standradoverskriftene.

Sosialt format

Dette formatet gjør at hele kurset er et forum og man kan ikke legge til andre aktiviteter eller ressurser. Dette formatet kan for eksempel brukes til diskusjoner som kan føres på tvers av påmeldte kurs, f.eks. som et lukket lærerforum der man kan diskuterer undervisningsopplegg o.l.

Enkeltaktivitetsformat

Dette formatet gjør at kurset kun består av en enkelt aktivitet som åpnes når man går inn i kurset. Det er altså ingen kursside som vises. Aktiviteten man skal ha i kurset velges fra en nedtrekksmeny som vises når "Enkeltaktivitetsformat" velges som kursformat.

Relaterte sider

Dokumentasjonssiden for Moodle