Synkronisering med brukergrupper

Fra Efaktor Wiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Om metoden

Synkronisering med brukergrupper lar deg melde alle medlemmene fra en brukergruppe/cohort inn i et kurs. Dette er først og fremst praktisk om samme brukergruppe/cohort skal meldes inn i flere kurs. Et eksempel kan være et kull på universitet/høyskole. Her skal vanligvis de samme studentene ta flere obligatoriske fag/kurs sammen og det enkleste blir da å melde hele kullet inn i samme brukergruppe, og så melde brukergruppen i aktuelle kurs.

Det er også mulig å melde alle fra samme brukergruppe inn i samme gruppe i kurset.

Aktivere metoden

For å aktivere metoden må du gå til Administrasjon > Portalen > Moduler > Innmeldinger > Administrere innmeldingsmoduler. Trykk på "øyet" bak "Synkronisering med brukergrupper" for å aktivere metoden. Metoden er aktivert når den vises i svart og "øyet" er åpnet og deaktivert når den vises i grått og "øyet" er lukket

Oppsett

Først må brukergruppen opprettes. Det ser du hvordan blir gjort her. Inne i kurset går du til Administrasjon > Kursadministrasjon > Brukere > Innmeldingsmetoder. Fra nedtrekksmenyen "Legge til metode" velger du "Synkronisering med brukergrupper". På siden du nå kommer til må du velge hvilken brukergruppe som skal meldes inn, hvilke rolle de skal tildeles og om brukergruppene eventuelt skal meldes inn i en gruppe i kurset. Dersom du ønsker å melde inn flere brukergrupper i samme kurs gjentar du fremgangsmåten for hver brukergruppe som skal meldes inn.

Nytt i Moodle 2.9

Det er to nye funksjoner for "Synkronisering med brukergrupper" i Moodle 2.9. Begge disse funksjonene fungerer som snarveier slik at du slipper en del unødvendig klikking når du legger til innmeldingsmetoden og skal knytte den opp mot grupper i kurset.

  1. Mulighet til å velge "Opprett ny gruppe" fra nedtrekksmenyen for "Legge til i en gruppe". Dette gjør at du slipper å trykke deg frem Administrasjon > Kursadministrasjon > Brukere > Grupper for å legge til nye grupper som skal kobles opp mot brukergrupper/cohorts
  2. En knapp for "Legge til metode, og legg til en ny. Denne knappen gjør at du slipper å gå tilbake til oversikten for innmeldingsmetoder hver gang du har lagt til en "Synkronisering med brukergrupper", og du skal legge til en ny en.

Relaterte sider

Brukergrupper/Cohorts

Grupper

Autoenrol cohort

Dokumentasjonssiden for Moodle