URL
Sammendrag
En URL er en lenke på internett til et nettsted eller en fil. URL-ressursen lar deg lage en lenke på kurssiden til innhold fra andre nettsider. Det meste av funksjonaliteten er den samme som for hyperlenking fra teksteditoren, men URL-ressursen har litt mer funksjonalitet knyttet til seg.
Grunnleggende innstillinger
URL-ressursen er veldig enkel å sette opp visningsinnstillingene for. Det er stort sett bare 4 felt du trenger å bry deg dersom du ikke har bruk for de mest avanserte mulighetene. Det som må settes opp er:
- Navn
- Beskrivelse
- Ekstern URL
- Visning
Her fyller du inn navnet du ønsker at ressursen skal ha. Det er navnet som vil være synlig på på kurssiden
Beskrivelse
Her kan du skrive inn en nærmere beskrivelse av ressursen du lenker til. Via avkrysningsbokser kan du bestemme om dette skal være synlig for kursdeltakerne på kursiden og/eller på siden der lenken ligger. Ofte vil det være lurt å gi noen instrukser om hva som er formålet med lenken og hva som skal gjøres på det eksterne nettstedet.
Ekstern URL
Her må legge en URL til det innholdet du ønsker at kursdeltakerne skal se. Det beste er vanligvis å gå til nettstedet du ønsker å lenke til, kopiere URL'en fra adressefeltet og lime den inn her.
Visning
Her er det 4 alternativer:
- I en pop-up: Det som vanligvis er best. Ressursen åpnes i et nytt vindu/fane.
- Åpne: Åpner ressursen i samme fane/vindu som kurssiden. Vær forsiktig når du velger dette alternativet fordi det fører kursdeltakeren bort fra kursportalen.
- Innebygd: Viser ressursen rammet inn på en ny side.
- Automatisk: dette alternativet velger en av de andre valgene basert på det Moodle mener er best
Avanserte innstillinger
Her vil vi gjennomgå noen av de resterende innstillingene som byr på mer avansert funksjonalitet
URL-variabler
Disse feltene kan fylles ut dersom man ønsker å sende med brukerinformasjon til ressursen det lenkes til. Dette kan for eksempel være praktisk om siden det lenkes til krever innlogging