Zirius kompetanse

Fra Efaktor Wiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Sammendrag

Denne siden har dokumentasjon på oppsettet til Zirius kompetanse og hvordan forhandlerne administreres med tilganger for de enkelte kundene de har.

Relevante brukerguider og prosedyrer

Paypal

Utmerkelser

ZK: brukeradministrasjon

ZK: Forside og kursorganisering

ZK: Tilganger

ZK: Rapporter

ZK: Innmeldinger

ZK: Hente ut rapport for nye brukerregistreringer

ZK: Enkel kurspåmelding med fakturainformasjon

Globale brukergrupper/cohorts

Poenget med å opprette egne cohorts for hver forhandler er at en da kan styre om brukere skal kunne melde seg på i det hele tatt. Finnes brukeren i forhandlergruppen og denne brukeren har fått en påmeldingsnøkkel, har en god kontroll på at ikke andre brukere som måtte få tak i påmeldingsnøkkelen kan bruke den. Det blir helt umulig.

Merk at denne metoden krever at "Egenpåmelding" brukes i de relevante kursene. Dette kan altså ikke kombineres med PayPal-påmelding


Cohort-oppsettet


Grupper i de enkelte elæringskursene

Hvert elæringskurs må ha grupper som samsvarer med forhandler-cohortsene. En kan f.eks. benytte kortnavnet fra cohortsene for å holde oversikt over hvilke grupper som hører til hvor.

Oversikt over grupper i elæringskursetSette påmeldingsnøkkel for denne gruppen


Tilgang via egenpåmelding

Det må legges til en påmeldingsmetode for hver forhandler-cohort som skal ha tilgang til elæringskurset. Hvordan du legger til en påmeldingsmetode kan du lese om her: http://wiki.efaktor.no/index.php?title=Egenp%C3%A5melding

Under ser du et eksempel på korrekte innstillinger.


Korrekte gruppepåmeldingsinnstillinger
Dette ser en vanlig kursdeltaker ved påmelding

Her ser du hva Pelle Parafin ser når han skal melde seg på. Han er lagt inn i HC Dahl Midt og vil derfor KUN se påmeldingsmetoden for MIDT. En bruker som ikke er medlem av en cohort vil bare få beskjed om at kurset ikke er åpent for påmelding.


Dette ser en vanlig bruker som skal melde seg på


Fullførtrapporter

I dette eksemplet har vi instruktøren "Annema" som er lagt inn som "Lærer uten editorrettigheter" og i den gruppa som skal følges opp.


Annema sitt skjermbildeUnder ser du en kursdeltaker i Annemas forhandlergruppe. Olga har fullført alt og kan se alle detaljer på seg selv, men ingen andre.


Olga kursdeltaker har fullført alt i kursetUnder ser du hvordan Annema KUN har tilgang til sine egne kursdeltakere. Hun kan også laste ned en rapport om hun trenger det.


Annema instruktør ser kun sin egen gruppe