Bestill kursbevisfaktura

Fra Efaktor Wiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Sammendrag

Denne modulen er en ressurs du kan legge til i kursmenyen og sette visningsbetingelser på. Straks den er tilgjengelig for kursdeltakerne kan de bestille kursbevisfaktura fra Legeforeningen for det aktuelle kurset. Bestillingen blir ikke sendt før kursdeltakeren faktisk har fullført kurset, så det er ingen mulighet for at en kan få kursbevis tilsendt bare ved å betale for det. :-) Ressursen "Bestill kursbevisfaktura" er koblet til en underliggende modul som kommuniserer med CRM-systemet hos Legeforeningen.

Oppsett av CRM-integrasjonen

Modulen som styrer kommunikasjonen med CRM-systemet er KUN tilgjengelig for portaladministratorer og er plasser under: Portalen > Moduler > Lokale moduler > CRM-integrasjon

Globale innstillinger


Informasjonen som fylles inn her er av naturlige grunner sladdet ut. Oppsettet bør være ganske selvforklarende.

Cron

Cron-innstillingene gjelder når overføringen til CRM-systemet skal skje. Da sjekkes alle kursbevisbestillingene som er lagt inn og om kurset er fullført. Hvis "JA", vil kursbevisbestillingen bli overført til CRM-systemet. Hvis "NEI", vil kursbevisbestillingen bli liggende til neste cron-kjøring. Er kurset fullført da, sendes kursbevisbestillingen.

Legge til "Bestill kursbevisfaktura"

OBS! FULLFØRTSPORING MÅ VÆRE AKTIVERT I KURSET!

Dette betyr at et må være satt fullførtkrav på alle aktiviteter som skal telle og de må være en del av kursets fullførtsporing. Ressursen "Bestill kursbevisfaktura" vil IKKE fungere hvis det ikke registreres kursfullføring på den enkelte bruker.

Ressursen "Bestill kursbevisfaktura" legges til rett i kursmenyen via "Legg til en aktivitet eller ressurs". Da vises følgende skjermbilde:


Gammel og ny metode vises inntill alt er lagt om


Automatisk bestilling av kursbevis

Det er lagt til en innstilling for automatisk bestilling av kursbevis. Om denne innstillingen settes til Ja vil kursbeviset bli bestilt med en gang deltakeren har fått kurset registrert som fullført.

Sette betingelser for tilgjengelighet

Hvis ikke det ikke vises en seksjon for "Begrens tilgjengelighet" under betyr det at funksjonen ikke er aktivert. For å se hvordan du kan sette opp tilgjengelighetsbegrensninger har vi laget en veiledning for det her: Begrense tilgjengelighet. Det normale er å bruke krav om at en aktivitet er markert som fullført eller at det er oppnådd en viss karakter/poengsum i aktiviteten.

Er du i tvil om hvordan du setter opp et kurs med fullførtsporing kan du lese om dette her: Manual for oppsett av kursfullføring

Under ser du et eksempel hvor vi har koblet visningen av "Bestill kursbevisfaktura" til en rekke fullførte aktiviteter.

Eksempel på innstillinger for "Bestill kursbevisfaktura"


Dette ser kursdeltakeren

Vi har valgt å vise hva kursdeltakeren ser steg for steg, og prosessen skulle være selvforklarende.


2015-06-13 12-45-05.png2015-06-13 12-48-57.png2015-06-13 12-50-14.png


Hvis kursdeltakeren klikker på "Bestill kursbevisfaktura" igjen, og bestillingen allerede er lagt inn, vises dette:

2015-06-13 12-58-56.png


Dette skjer i bakgrunnen

Straks kursdeltakeren har fullført de aktivitetene som kreves for se bestillingsknappen, vises knappen for bestilling. Siden bestilling av kursbevisfaktura UANSETT IKKE går fra kursportalen før hele kurset er bestått, kan en faktisk legge knappen uten noen som helst begrensninger på tilgjengelighet slik at det er en av de første tingene en kursdeltaker gjør. Fullfører de ikke vil de heller ikke få noen faktura tilsendt.

Alle som bestiller blir lagt inn i et bestillingsregister. Dette sjekkes mot kursfullføringsstatus og Min side-brukere (Legeforeningens medlemmer) vil automatisk bli lagt inn i CRM-systemet for fakturering. For andre kursdeltakere, som har laget seg brukerkonto rett på kursportalen og som har kvalifisert seg for å motta kursbevis, blir bestillingen sendt til Legeforeningens Helpdesk (eller den epost-adressen en måtte velge å bruke). Bestillingene sendes samlet en gang i døgnet som et regneark.

NB! I forbindelse med nytt dødattestkurs ble det gjort en endring slik at kursbevisfaktura kan sendes ut ved kurspåmelding.

Excel-arket som sendes til Legeforeningen


Egen administratorrapport på bestillingsregisteret

Det kan hende at en trenger en oversikt over hvilke kursdeltakere som er lagt i bestillingsregisteret i kursportalen, men hvor det IKKE er sendt noen bestilling videre til CRM-systemet. Vanligvis er nok årsaken til dette at kursdeltakeren har bestilg kursbevisfaktura uten å ha fullført alt som kreves. Administrator kan da enkelt finne igjen vedkommende og sjekke status.

Denne rapporten legges til under Ad-hoc rapporter når Legeforeningens kursportal er oppgradert til siste Moodle-versjon. Dette er planlagt gjennomført i august 2015.